Post Details

Selv om alle bartendere som har Guinness på tap burde kunne å tappe den perfekte Guinness, er det fortsatt mange som hopper over noen steg. Å tappe Guinness er en rituell, det er teater, det er en kunst å gi gjesten den perfekte opplevelsen av Guinness. I dette innlegget vil du finne ut hvordan man skal tappe den perfekte Guinness slik at gjesten får den ekte «Guinness experience».

De seks stegene som vi nevner her er det vi kaller for «The perfect Guinness Experience». Det er mye mer enn å tappe ei øl og frakte den over disken – Det er kunst.

 

Steg 1 – Glasset

Bartenderen tar et tør, rent glass, som bør være en 0,59L «tulip glass».  Aerodynamikken i et slik glass får nitrogen boblene til å flyte til sidene av glasset og konturen sørger for at boblene flyter opp til midten av glasset.

 

Steg 2 – Vinkelen

Når man begynner å tappe så bør glasset være i 45º. Her er det viktig å ikke komme bort i kranen eller ølet, siden det kan gi alt for mye skum og du risikerer å få et svart merke på glasset når du er ferdig.  Så legg kranen på innsiden av glasset som er i 45º men bare sørg  for at den er ikke i kontakt med glasset eller ølet.

Steg 3 – Tapping

Begynn å tappe forsiktig og fyll opp 3/4 del av glasset, stopp på linje med Guinness harpen. Tappingen skal avsluttes ved å rette opp glasset tilbake til stående posisjon.

Steg 4 – La den kvile

La den sette seg ved å vente nøyaktig 119,53 sekunder. Du kan teste om den er klar for å toppes ved å slå ved siden av glasset med et mynt, du vet den er klar når du hører et skarpt «glass lyd» og ikke den dempende lyden du får først. Det er viktig å vente slik at nitrogen boblene går til toppen av glasset og bygger den fyldig kremet toppen av Guinness.

Steg 5 – Topp-off

La glasset stå som den er og tap mot tappetårnet (motsatt vei av vanlig tapping) for å få den perfekte kremmet topp. Tap helt du fyller resten av glasset. – Ble du tørst nå?

 

Steg 6 –  Første sip

Guinness drikker
Obama drikker Guinness

Den første sip er med øyene rett og slett! Du må nytte disse siste sekunder der Guinnessen setter seg. Vent til den bli helt mørkt før du begynner å drikke den.  Smaken og opplevelsen blir mye bedre når alt er på plass!

 

Her kan du se nærmere på video hvordan de gjør det på ekte:

 

-Nå er dere klare til å nytte den ekte Guinness opplevelsen, og enda bedre, dere er fullt klar over hvordan man tapper Guinness på riktig måte! 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *